Tuesday, January 31, 2012

BFFku kekasihku ...

Suatu masa dahulu kau sahabat karibku. Kau pendengar setia dikala gembira dan sedihku. Kaulah penghibur. Kaulah penglipur.

Tapi bila kau melafazkan tiga kata ( lagu KRU )


‘Wo ai ni’


‘I love you’


‘Aku cinta padamu’


Tiada apa yang bermain di benakku. Hanyalah wajahmu. Namamu. Gelak tawamu.


Ternyata engkau tidak bertepuk sebelah tangan.


Maka bermulalah kisah cinta antara kau dan aku.


Bukan cinta muka buku tapi cinta sahabat karibku.


Kelakar bukan? Mula-mula kawan biasa. Selepas itu kawan rapat. Seterusnya bukan kawan lagi tetapi kekasih. Kau mampu?


Orang cakap tak best bercinta dengan sahabat karib.


Aku cakap takpe. Kita cuba dulu. Belum cuba belum tahu.


Ramai kawan aku bercinta dengan sahabat karib. Nampak sweet plak diorang sebab masing-masing dah kenal hati budi. So, tak perlu nak kerek sangat la kan? Diorang sampai sekarang still hangat bercinta malah ada yang sudah bertunang. So, jangan busy body sangat bila orang bercinta dengan bff.


Best bercinta dengan bff. Kau tahu kenapa?


Sebab dia dah kenal ibu bapa kau. Sebelum dia jadi kekasih kau, dia merupakan bff kau. Semestinya dia sering ke rumah kau bila ada event pape. Time raya memang dia wajib ke rumah kau. Dia kenal dengan adik-beradik kau. Dia kenal siapa kawan-kawan kau.


Andai suatu hari tiada jodoh antara kita.

Andai kita berkasih tak lama.
Andai kita putus terpaksa.

Hanya satu pintaku.


Boleh kita menjadi bff seperti dahulu??


Pasti tidak kan? Pasti kau malu nak bersua muka denganku. Kau dah benci dekat aku. Menyampah. Nak muntah. Nak lempang. Nak gigit . Nak sepak. Semua ada.


Itulah yang paling aku takuti apabila jatuh cinta sesama bffku.


Kepada mereka yang bercinta dengan bff sendiri, sila jaga hubungan tersebut sebaik mungkin. Andaikata tiada jodoh antara korang berdua, mustahil dia akan menjadi bff anda lagi.


Anda kehilangan kekasih juga bff. Sungguh sedih. Sob.




Saturday, January 28, 2012

Irama Bali ..........

2minggu lepasssssss ..
my fren tetiba text me and ajak p pantai irama ..
hahahaha ..
aku pe lagi ..
on kan ajew lah ..
bajet excited la sangatkan ...
excited bukan sebab pew ...
sebab ..... da lama xp pantai tuuu ..
hampir 10tahun asenyerr ..
cayer ??
tak ??
ok .. up to youuuuuuu ..
p ngan driver ..
fren aku ada driver tawwwww ..
jangan tak tawww ..
p berEmpat jeee laa ..
aku , dia , anak sdara my fren n pakcik driverrr ..
waaaa kejamm ..
driver ????
memang punnnnnnnn .....
driver tuuuu kazen kepada fren akuu ..
budak lagi ..
umur 19 ...
siap belanja lagi ......
thanksss bebeh !!!!!! ..
*hok mudo belanjo hok tuo .. molekkkk ..*

gambar pulokkk bo2 adoo jahhhh .....
pic si driver xdokkk ..
dia maluuuuu ..
cehh !! malu sokmoo ..
po la xdok gigi ...



mekSya mekSya ..
tengok ombok ko tu heh ??
ko gewe ???
tengok sini !!!!
mak2 sdara paling kiut di dunia ..
kau ado ??
xdokk ...

tengok sini !!!

BFF foreverrrrrrrr ..



tengok tuu ..
mata oohh mata ..

syok sdiri nie ..

sporting la cikit ..
meksya !!

matahari pacar ..
hahaha

jenero plokk dohh ..
adooii .. mace2 laa ..

nice pic ..
comel ..........

selamat tinggal .......


Friday, January 27, 2012

Thursday, January 26, 2012

LOVE di sebalik I HATE YOU ......

di sebalik perkataan I HATE YOU ...
ada tersembunyi LOVE ..





kerana .......




jika kita terlalu bencikan seseorang  ..
tak mustahil pada suatu masa nanti ..
anda akan JATUH CINTA kepada orang yang anda benci itu ..



BEWARE ..................


bila berbicara tentang C.I.N.T.A.

pernahkah kamu rasa sakitnya perasaan kamu bila cinta yang dibina xkesampaian??
sometimes..after several years..someone yang kita sayang leaving us, bila fikir balik masa yang dibazirkan bertahun2..perggh memang sakit dan seksa kn..

time tu kita rase die totally jerk..apa yang kita nampak all the bad things about her/him..time tu lah kita makan xlalu..tido konfum2 xlena..pastu nanges sambil mkn mekDi..memang masa awal2 tu kalau orang masukkan kita kt hospital bahagia..konfem kalu ade exam tahap kesewelan kite dapat nombor satu kan..

tapi kamu fikir x..kadang2 ade hikmahnya..xpelah kalau die nak tinggalkan kita..harini kita nangis la sepuasnye..esok kite bergembira sambil shopping2 lak insyAllah kn..If he stupid enough to leave you, be smart enough to let him go!!!!!!!!!!

kerana manusia memang tidak sempurna..maka maafkanlah dia..itu yang terbaik..

dan..sakit jugak bila kita mengharapkan orang yang kita sayang hidup bersama kita..bermacam usaha kita lakukan..tapi kadang2 takdir ALLAH kita tak terlawan..bila die xditakdirkan untuk kita..memang separuh sasau, apa pon nasihat kadang2 langsung xberbekas pada hati kn?sbb bagi kita..hanya kita yang tahu perasaan kita..but..Don’t let someone become your everything, because when they’re gone you have nothing!”

to be frank..cinta kadang2 tidak selalu menyebelahi saya..die membunuh hati saya selumat-lumatnya..
tapi bila saya fikir..Allah tidak akan pernah menzalimi saya..malah DIA sentiasa ada untuk saya..bila saya fikir camtu..saya insaf..

kawan2..dugaan itu melatih kita untuk menjadi kuat.Sometimes we must get hurt in order to grow..we must fail in order to know..

apapun yang kita lakukan..just remember your pride..don't exchange it for nothing..

Forget about the sad things.

Sunday, January 22, 2012

don't touch me !!!!


"Cinta yang betul-betul buta, pekak dan bisu adalah cinta yang berlandaskan nafsu.
Any man who dares touch you before get married, say Good Bye"
Wardina Safiyyah, 2011 ♥

Saturday, January 21, 2012

Friday, January 20, 2012

shopping again again again !! kali terakhir for this month ..

nok oyak sini nyoo ..
duit ambe sebenar tinggal wapo sen jahh ..
tapi gakkk  ..
hoo laa ..
dey glenya mai jugokk ..
saem ajok shopping .. kito pun nok g jugokk laaa ..
bukey gapo .. nok tolok pelawaan dia .. takot jetak lutut plokk ..
namo pun saem kea ..
bespren plokk tuu ..

bespren ambe nie jenis kaki shopping ..
duit banyokk .. ado sokmo dale tange ..
ambe nie biaser2 jahhh ..

mulo2 g naik atah parksonn ..
beli selai baju jahh ..
hergo muroh  ..
10 ya ..
ambe beli baju warna putihh ..
ngiga ko gapo tak tahu laa ..
tibo2 nok beli baju kaler tuu ..
pahtu beli rantai plokk ..
ambe beli 2 utas ..
1 utas 10 riyaaaa ..
ambe nie minat benar ko aksesori niee ..
kelabu mato dey tengok go tuu gakkk ..
ikut here nok beli blako gapo hok ado dale parkson ..
tapi gakk .. duit tak dok !! tak cukupp ..
ambe bukan anak menteri ...

pahtuu ..
pah abih beli baju nge rantai ..
tibo2perut brona lah pulokk ..
ngide nok make wafer ..
g la beli ..
mahal nyohh !!
3riya narak ko ..
air plok 1.80sen ..
kalu tahu mahal gitu ambe xbeli dohh ..
doh nok wat gano .. ngidey key ..
anok sulung .. kembar plok tuu .. hahaha ..
beli2 make situ laluhh ..
ambe lapar keh letih atepp g mari g mari masuk tubik jambe parkson ..
saem ambe tuu laaa ..
g kb sakit perut la tu laa ..
ambe oyak gini r dio ..
'bo stakat mai sini nok berok sapa 3kali masuk jambe baik xpayoh .. umah aku ado 5jambe sekali ngan hok dale taki air'..........
mace2 perangaii laaaaaa ...............

maso duk belek2 bare situ ..
ter .. jupo la peminat ambe n bespren amber nie ..
namo dioo Syakir ..
umur 22 ..
tuo stahun pado ambe ...
sematttt ..
tapi gewe xdokk ..
blajar di USIM .. kos Psikologi ..
dia nie  malu2 sikittttt ...
gitu kali ore Pasir Mah ..
malu2 ...

pahtuu g naik The Store metaaaaaa ..
g beli baju ko anok sdaro bespren ambe nieeee ..
hok namo Meksya tuuuu laa ....
pah beli baju tuu ...
g turun bawoh beli makane n buke makane ..
aku tibo2 ngiga g beli bedok kompakkk ..
baru nok ngakok bejangokk kaligakkk ......
beli punyo beli .. situ sajo abih RM ** ..
abih duit situ !!!!!!!!!!

pah last sekali .
g naik atas pasar siti khatijah pulokk ..
pusing2 tepat jual baju ..
pusing sajoo jahh ..
beli dok tabukk ..
kain tudung xdok berkene di haty ekpommm ..
aku sebenar srabut perut nar kalu naek situu ..
mokcik2 wojik tanyoo gini ...
'baju batik dik .. tudung dik .. jubah dik'..
aii sero nok jetak doh situu ..
sero nok oyak gini jah ko mokcik2 tuu ..
'hey mokcik!!!mokcik ingat sayo anok ore kayo koo tawar gotu goni .. sayo pitih sen kurap jah nieee ..'
hurrrrmm .. gituu laaaaaa ...................
turun bawoh pasar tuu ..
tibo2 tyme ambe jale .. kacing ambe jatuhh .. ile ..
ambe nok naik angin dohh tyme tuu ..
jetak ..
napok ore jual kacing blambok situu ..
ambe pun beli laaa ..
5butir 10yaaaa ...
belii joo laaaaa ....
gere etekkkkk .................







Wednesday, January 18, 2012

dear haters .....

dear haters .......
(who i absolutely adore ..)

setiapkali you mengkritik .. mencaci .. melukai hati .. menghentam .. menghina .. and everytime you talk bad things about me .. yeahh .. i hear youuuuu .. but i choose not to listen ..

i hope everytime u see my mistakes .. u can see your own too ........

maybe dengan bercakap tentang seseorang .. menghina dan mengkritik seseorang boleh membahagiakan kamoo
so go on .. shoot me with your words .. kill me with your hatefulness .. with that .. i hope you can sleep better at night .. and you can live happily after you make someone hurt ..

Ameen Ya Rabbal Alamin ....

so haters .. i'm not your friend nor your enemy .. it isn't worth it ...

try not to hate your boyfriend's ex!!

Bencikah anda pada ur boyfriend/girlfriend, husband or your wife's EX?kadang2 kita kene terima,kite bukan cinta pertama dia..maybe kite ni cinta kedua.or cinta yg xterkira bilangan nya..

selalu sangat aku dengar kawan2.orang sekeliling....or sesiapa saja merungut:-

i hate my bf’ex..She’s annoying..She’s too perfect, oh I hate it..bencikkk die, dah clash still nak msg lagi my boyfie.. Always texting my bf..Telling him things that happened in the past..benci!!
 
ha..tu perkara normal terjadi kan.kdang2,sampai kite obsess nak tahu tentang ex pasangan kita..sampaikan status kita bertukar jadi permanent stalker tak bergaji..yang lebih teruk..ada sampai sanggup buat fake fb semata2 nak add boyfriend’s ex, just nak stalk semua tentang dia. kadang2 dengan boyfie pon kita mengungkit semua..habis diselak digondol asalkan kita tahu tentang ex dia.sampaikan menda kecik2 pon kita leh sakit hati..oo.dengan ex awk..awk bagi bunga besar cam gajah..ngn saya awk bagi bunga kecik giler sampai tengok dengan kanta pembesar pun xnampak lagi!!benci awak!!!

nasihat aku..first...jangan benci ur bf’ex..menda yang lepas biarkan jelah..maybe ade benda pasal dia yang kite cemburu, xpuas hati or apa..tapi think positive la..pasti ada yang istimewa pada kita yang buatkan die pilih kita, not his ex kan?

Then kita tak payah kot nak berlebih2..cam nak masuk pertandingan miss universe pon ade just nak bagi nampak kita lebih dari ex dia. bagi aku, nak menawan hati bf.no need untuk berlawan2..just be yourself. maybe kita risau because shes apparently prettier then you in your bf eyes..tapi itu just perasan kita je..Just remember, if he still liked her he would still be with her..if not..Mean that..we are beautiful enuf in his eyes rite?

kita pon xpayahlah nak stalk die..nak comparing die dengan kite..buang masa..xpayah nak usha apa die pakai..bedak ape die pakai..berapa saiz bra die..cun ke die..bagaimana die..ingat, kita xkan dapat apa2 dengan stalk our bf’s ex.kita tak akan dapat menangkan hati die dengan cara sebegitu..apa yang penting..kalau kita nak bahagia..jadilah diri kita sendiri.

tak perlu bertanya..saya dengan ex awk mana baik?saya ngn ex awk mana lagi sopan?saya ngn ex awak mana lagi cantik?no need babe trust me it wont gain anything beneficial. kalau kita buat mcm tu..seolah olah kita tak ihklas menyayangi pasangan kita..kita jadilah pasangan yang terbaik untuk dia, ikhlas..percayalah..satu hari..bf kita pulak akan cakap..awk xterbanding dengan sesiapa pon..even my ex.awk lebih segala2nya..kan dah berbunge2 hati?

aku pulak?

-kalaulah..bf aku ada ex..aku tak akan membenci his ex melainkan his ex yang menginginkan aku membenci dia.. I will never hate her without even knowing her.

aku terima masa silam bf aku dengan dia dan aku cuba untuk tidak mempersoalkan..aku tak akan dan tidak pernah cuba untuk berlawan dengan dia hanya kerana untuk memenangi hati pasangan aku..sebab aku nak pasangan aku meyayangi aku seadanya..

aku x akan pernah nak stalk tentang ex die semua, or nak tahu everything tentang die..memadai aku tahu nama die siapa..setakat mana pasangan aku menceritakan tentang dia.setakat itu sahaja.aku tidak mahu tahu lebih.just wasting my time.isnt it?

dan setiapkali aku memikirkan tentang perasaan pasangan aku terhadap die yang boleh buat aku jeles tahap bangang....aku akan set awal2 dalam kepala aku.. (ini hanya terapi dalaman sahaja tuk buat aku confident)-Acted like I was better than she was. have a strong attitude, and just act like I am better than everyone else around me (not in a rude way, I just act like nobody has the authority to put me down!). This makes me feel stronger and more confident. Acting is more powerful than you think!am I rite?

TO ALL THE GOOD LADIES OUT THERE...IF THE MAN IS WITH YOU AND NOT HER, FORGET ABOUT THE EX !!She is not worth your troubles.we are all jealousy by nature..i mean we just are.. So just enjoy your man.
vice versa for guys..dont hate ur gf’ex.:)


Tuesday, January 17, 2012

buku biodata zaman dulu kala ...

dulu kannnnnnnn ...
masa skul rendah my fren selalu bagi satu buku ..
bukan buku latihan ..
buku yang ala2 note ..
kesahnya .. nak suruh tulis my biodata ..
eeuuwwwww ..
dari darjah 3 sampai darjah 6 ....
perangai still xubah-ubah ...
asyik2 duk paksa aku buat biodata mender entah ..
nak pulak yang cantik2 .. kaler2ful ..
tyme tu tulisan aku mana cantik ..
pen pun xderrr ...
pensel warna aderr laa ..
tu pun dah rongokkkk .....


aku biaser laaa ..
my bio just put name,nickname,tarikh lahir,hobi,cita2.idola,prinsip idup ..
haha .. yang tu jew kott ..
yang laen xingat ..


nama cam biaser laaa ..
seperti yang ternaktub lam surat beranak ..
wan jenab kelubi ....
tarikh lahir 14 oktober 1991 ...............
hobi aku main bedal jewwwww ...
cita-cita POLIS !!!!!!
polissss tuuu ....
hahahahahahahaaa ...
dulu aku nie minat bebenor nengokk drama gerak khassss ..
minat sangat ngan si ac mizal ngan abby abadi ...
maybe sebab tu la kottt tetiba nak jadik polisssssss ...
sesuaiiiiii kerrrrrrrrr .....................
idola oh coz laa my parents ...
prinsip aku main tulis jugekkkk ..
aku maksud prinsip pun xtawww ..
tiru oranggg ..
tu je la kejeeee .......


kepada kawan2 ku sekalian ..
agok2 buku tu masih wujud lagi kahhh ????
baca kembali mesti selok ngangoooo tuuu ..
tulisan cam cakar ayam serama ..........




kiss lah bungaaa ..
JANGAN kiss JANTAN !!!!!
dan jantan pun janganlah kiss BETINA !! 

remember it ..

Thursday, January 12, 2012

Sains ...


masa skul rendah memang aku TAK SUKA langsung ngan subjek Sains ..
susah ..
nak hafal tuu laa .. nie laa ...
exam asyik fail jewww ..
haha .. tu la kelebihan aku ..
subjek lain okey jew ..
masuk jew Sains ..
hurrmm .. xpayah cakap laaa ..
watapak !!! .. hahahaha ...

darjah 4 setiap kali exam wajib fail ..
hahaha .. (silakan gelak) ...
naik darjah 5 ..
dah xfail dahhhh ...
cuma dapat gred C n D jewww ....
darjah 6 masih lagi ngan gred C ...
tapi ada gak B ..
A xdok !!!!
hahahahaha ...
UPSR aku dapat B !!!!!!!!
A memang tinggal angan-angan ..
tak suker Sainssssssssss ..
benci ......

masuk skul menengah pulekkk ..
dari f1 until f3 ..
xpenah pun fail ...
still ngan C ..
hahahahaha ..
seingat aku B tu xder kottttt ...
xder xder xder !!!!
PMR aku dapat B !!!
wakakakakakakakkaa .......

f4 .. aku ditawarkan ke kelas aliran Sains ...
urrrr ..
tyme tu  50 50 ..
tapi .. ramai kawan baik aku duk aliran Sains ....
ayah aku plak suruh tukar masuk kelas Akaun ...
aku on jewww ..
sebab kawan2 aku dari aliran sains ramai la jugekk mintak tukar masuk kelas Akaun ..
even kami masuk lewat cikit daripada pelajar lain ...
but kami steady .. cool .. rilexxx ..
masuk lambat .. penangannya mesty la duk paling belakang ..
xkesah pun ..
duk belakang boleh borak2 ...
boleh cover maner keje skula yang tak siap ....
enjoy .. bawah kipas pulak tuuu ..
tyme cg ngajar sempat lagu merongos kace butir ..
hahahaha .. itulah kami pelajar Akaun ...........

first exam in f4 ..
aku dapat A Sains ..
aku sorang jewww ..
terkejut gakkkk ...
86 markahhh ...
even xdapat 100 pun ..
tapi aku tetap bangga ....
so start dari tuuuu ....
tetiba minat kat subjek Sains ..
hari2 aku study sal subjek nie ..
baca n hafal ...
buku rujukan Sains memang sentiasa in my hand ......
sayang gilerrrr bukuu tuuuuu ........

f4 until f5 ..
xpernah pun dapat C or fail ...
ajaib gilerrrrrr ....
A ngan B jewww ....
so semakin hari semakin bersemangat untuk genggam A lam SPM ..
hafal2 n hafal jugakkk ...
hari2 .. pagi .. petang .. malam ..
cayer ????
tak?? okey ...

SPM aku dapat A!!!!!!
banggaaaaaaa tersangat bangga ..
fikir2 .. camner la aku tetiba jer boleh jadi minat kat thiz subjekk ..
hafal bagai nak rakkk ...
stresss makkkkk ....
tapi hasilnya amat mengbanggakan ..
Alhamdulillahhhhh ...........

*if aku still ngan aliran Sains ..
raso2 buleh A dokkk fizik kimia biologi ??????

di mana ada kemahuan, di situ ada jalan ..... 

 cheerssssssssssss ... 



Tuesday, January 10, 2012

Nur Batrisyia bt Ahmad Nazri ...

hoikkkkk budak comel !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
arituuuuu pas balik shopping terus p umah my friend ...
awalnya nak p sekejappp jewwww ..
alih2 .... sampai ke malammmm ..

kawan aku nieeee ader sorang anak sdara yang comel gilerr ..
seriussss ..
cam nak tenyeh-tenyeh jewww ..
kulit putih gebu kemainnnnn ..
jelesssss makkkk ...

nama Nur Batrisyia
panggil meksya jewww ..
umur 2 tahun .....
suka senyumm ..
suker giler tengok tyme dia senyumm ...
gigi tersusun rapi gituu ...
mata bulat .. comel ..

dia ni pantang tengok camera ..
terus pozing maut ..
bajet aku nak ambil pic dia lettewwwww ..
haha ..

meksya nie even mak ayah dia duk kat perak..
aku tengok cam cool jewww ..
tak nanges or meraung bagai2 ....
aku cubit pipi pun dia tetap cool ...
belum lagi kiss2 versi mengganas ..
hahahhahahaa .........
suker sangat main ngan dia ...
braso nok wat kelikkkk drumohh jahhh !!!!!

















sakit haty !!!!

beserer nak makey ore jah maley nie !!!!!!!!!!!!!!!!!!
srabut srabut srabuttt !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
tido mapuh kerah kali !!!!!!!!!!!
ikut munggg ahhhhhhhhhhhhh cik vespaa oooiii !!!!!!!!!!!!!!
tunggu nasib mu pagi esokk ..
buih2 cinta akan keluar from my tongue ..
wait and see !!!!!!!!!!!


mood :
menyampah !!!!

Monday, January 9, 2012

shopping again !!!!!!!!!!!!!!!!!

sementara duet ada di tangan ..
ape lagi ...
shopping shopping shopping !!!!!!!!!!!

minggu lepas my bespren ajak teman dia p shopping ...
aku on je laaaaa ....
lagipun lam haty memang ader niat nak shoppiing pun ..
nak beli purse baru !!!!
aritu shopping xingat nak beliii ...........
nie semua pasal si Abu ngan Arif la niee ..
eeiiii .. haha .. tetibo pulokk nak salahkan orang laen ...

disebabkan shopping berdua jew ..
so kami p sekejap jewww ..
p kul10 .. balik pukul1 ....
bajet cam minah gud2 lah pulokkk ..
skalo dey shopping  meme xingat dunia la weii .....

xse crito panje2 ..
sebab ngantukk etekkkkkkkk ...
(tetibo nak naip guno loghat klate)



ngiga g shopping pakai baju kurung ..


baru setengah raga ..
rm50 gak la yang melayang ..


 kaki buruk ..


tengok pensel nie tetiba teringat kat cg seni f6 ..
hahahaha ...
dulu tyme dia suruh melukis .. kami wat dek jew ..
bajet melawan cg la konooooooonnn ..

note :
sajo jah bederak puah2 ...
bele2 nok wat prabih pingtissss hok mano ado ..

Saturday, January 7, 2012

dear my future husband ..



I will cook. I will clean. I will be the best wife ever, insyaAllah.
I will dress up for you. I will maintain my appearance for you.

I will make sure to be the best wife I can be, InsyaAllah.
I will have children with you & I will raise them to be the best they can be.

I will be the best mother, insyaAllah.
All this as long as you promise me one thing..

Help me , accompany me in getting to Jannah ! :)

lurve uuuuuuu ..
************

Friday, January 6, 2012

lurve u neelofa ..













NEELOFA MOHD NOOR ..

cunnnnnn gilerrrrrrrrr ..

esp tyme dia pakai tudung ..

cam minah Arab ...

ore Pasir Mas kengggggg ..

 x comelllllllllllllllllllll bakpo nyooo .....

NOTAKAKI :
entah kenapa tetiba minat kat Neelofa ..
maybe sebab dia cun kottttt ..
lakonan pun mantoppp ugokkkk ..